22.8.08

Γενικες Πληροφοριες


Joint στην Αμερική λένε το τσιγάρο με χόρτο (μπάφος).Το λένε έτσι επειδή μοιράζεται (join) μεταξύ πολλών ατόμων.Στην Ελλάδα ισχύει η ρήση : "Αν το έχεις και δεν δίνεις, να μην κάθεσαι να πίνεις" όπου και παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο : Το τσιγάρο, συνήθως, να περνάει κυκλικά στον επόμενο από εμάς.Είναι, όμως, το μοναδικό και τo καλύτερο είδος χρήσης ;

Δεν θεωρούμε ότι η χρήση κάνναβης είναι κάτι περίεργο ή παρακμιακό.Είναι, όμως, σίγουρα παράνομο.Σκοπός μας δεν είναι να ωθήσουμε κάποιον/α στη χρήση κάνναβης, αλλά στο να δώσουμε ορισμένες οδηγίες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό με τις μικρότερες παρενέργειες στην προσωπική υγεία.



Κάπνισμα



Ένα σημαντικό πρόβλημα με την χρήση της κάνναβης είναι το κάπνισμα.Το κάπνισμα από μόνο του προκαλεί ζημιά στους πνεύμονες και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου, αν και η επιστήμη δεν έχει ακόμα πλήρως ξεκαθαρίσει πώς ακριβώς γίνεται αυτό.Το κάπνισμα συμβαίνει διότι η THC πρέπει να αγγίξει τους 200 βαθμούς, περίπου, Κελσίου για να εξαχνιστεί και να περάσει στην αέρια φάση.Με αυτόν τον τρόπο δρα γρηγορότερα και παράλληλα η ψυχοενεργή δόση της είναι μικρότερη και μπορεί να ελενχθεί επί τόπου.



Το κάπνισμα μπάφου (δηλ. τσιγάρου με καπνό και κάνναβη) είναι ο χειρότερος τρόπος χρήσης, αν και προτιμάται από την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.Οι περισσότεροι από αυτούς είναι και καπνιστές.Πολλά προϊόντα της καύσης, επιβλαβή για την υγεία, περνάνε στο σώμα μαζί με την THC.Παράλληλα ο καπνός δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην υγεία.Ο πιο κλασσικός τρόπος για να αποφύγουμε αυτά τα υποπροϊόντα είναι ο ναργιλές ή αλλιώς αργιλές.



Ο ναργιλές βασίζεται σε μια απλή θεωρία.Το νερό μπορεί και φιλτράρει κάποια παράγωγα της καύσης, χωρίς να δεσμεύει την THC.Παράλληλα κρυώνει τον καυτό καπνό και τον κάνει ευκολότερο για τα πνευμόνια.Επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως ανάμιξη μέντα ή κάποιο άλλο βότανο, αφού την καύση μας την εξασφαλίζει το καρβουνάκι.Δείτε το σχέδιο για να πάρετε μια ιδέα.
Ο ΝαργιλέςΜέσα σε ένα δοχείο τοποθετούμε κρύο νέρο και αν θέλουμε και παγάκια.Κάνουμε δύο τρύπες και χρησιμοποιούμε δύο σωλήνες.Ο ένας ενώνεται με το δοχείο καύσης του χόρτου και φτάνει μέχρι το πάτο, σχεδόν, του δοχείου, κάτω από την επιφάνεια του νερού.Τον άλλον τον χρησιμοποιούμε για να ρουφάμε και φτάνει μέχρι τον αεροθάλαμο, εκεί που θα μαζεύεται ο καπνός.Μηχανικά μιλώντας η διαφορά στην πίεση του αέρα, που θα προκαλέσει η ρουφηξιά στον μπλε σωλήνα, θα εξαναγκάσει τον κόκκινο σωλήνα να "τραβήξει" τον καπνό προς τα κάτω, μέσα στο δοχείο.Ο καπνός θα φτάσει στην έξοδο και θα ανέβει προς τον αεροθάλαμο.Περνώντας μέσα από το νερό, με την μορφή των κλασσικών φυσαλίδων, κρυώνει και φιλτράρεται.Τέλος από τον αεροθάλαμο, εισέρχεται στα πνευμόνια μας όπου μπορούμε να τον κρατήσουμε για πολύ περισσότερο χρόνο από όσο τον καυτό καπνό του τσιγάρου.

Με την ίδια ακριβώς λογική, λειτουργεί και η ΝερόΠιπα ή νεροσωλήνας ή Bong.
Η νερόπιπα
Εδώ το δοχείο, τον αεροθάλαμο και το σωληνάκι ρουφήχματος τα αντικαθιστά μια σωλήνα σχετικά μεγάλης διαμέτρου (περίπου όσο το στόμα).Χρησιμοποιούμε μονάχα ένα σωληνάκι ενωμένο εξωτερικά με ένα δοχείο καύσης.Η νερόπιπα, σε σχέση με τον αργιλέ, παρουσιάζει το πλεονέκτημα της εύκολης μεταφοράς και συντήρησης.Προσοχή θέλει το δοχείο καύσης το οποίο πρέπει πάντα να είναι σε μεγαλύτερο ύψος από την επιφάνεια του νερού για να μην βραχεί το χόρτο.




Ατμοποίηση

Μια άλλη μέθοδος είναι η ατμοποίηση.Η ατμοποίηση δεν έχει σχέση με το κάπνισμα, εντούτοις έχουμε και εδώ την εισπνοή ατμών.Ένας πρόχειρος τρόπος για να το πετύχουμε είναι ο εξής.Βρίσκουμε ένα ανθεκτικό ποτήρι ή δοχείο pyrex και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας ή άλλη ελεγχόμενη πηγή θερμότητας.Μέσα στο δοχείο τοποθετούμε λίγο χόρτο και αυξάνουμε την θερμοκρασία στην πηγή.Έπειτα από λίγο καπνός θα αρχίσει να φαίνεται μέσα στο δοχείο.Μόλις συμβεί αυτό, αμέσως, απομακρύνουμε το δοχείο από τη φωτιά διότι περισσότερη θερμοκρασία θα κάψει υπερβολικά το χόρτο, όπως ακριβώς συμβαίνει με το κάπνισμα, παράγοντας υποπροϊόντα.Το μόνο που κάνουμε τώρα είναι να ρουφήξουμε τον καπνό της THC, μέσα από μια τρύπα.

Η θερμoκρασία που αρχίζει η THC να εξαερώνεται είναι 200 περίπου βαθμούς κελσίου. Ζεσταίνοντας το χόρτο, μέχρι αυτήν την θερμοκρασία, παράγεται ένας ατμός.Αυτός ο ατμός περιέχει THC, καθώς και τα υπόλοιπα κανναβινοειδή, χωρίς όμως πίσσα και άλλα βλαβερά συστατικά της καύσης.H κάφτρα του τσιγάρου, που έχει πολλαπλάσια θερμοκρασία, καταστρέφει μέρος των δραστικών ουσιών.Δηλαδή η ατμοποίηση προσφέρει και δυνατότερες εμπειρίες, με την ίδια ποσότητα χόρτου, και είναι και περισσότερο υγιεινή.

Τροφή


Το χόρτο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και από το στόμα, σαν τροφή.Βάση κάθε συνταγής με κάνναβη αποτελεί το ΦουντοΒούτηρο.Αυτό το φτιάχνουμε με έναν απλό τρόπο.Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια ποσότητα βουτήρου, αρκετή να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια (5-10 κουταλιές της σούπας).Μόλις αρχίζει να λιώνει, σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε στο τηγάνι τριμμένο χόρτο χωρίς σπόρους και κλωνάρια.Για κάποια λεπτά ανακατεύουμε μέχρι που το χρώμα αλλάζει και αποκτά μια πράσινη απόχρωση.Προσέχουμε να μην κάψουμε το χόρτο και το αφαιρούμε από τη φωτιά μόλις αρχίσει να καπνίζει.Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει, βάζοντας και ένα καπάκι για να το σκεπάσουμε, και φιλτράρουμε το βούτηρο από το χόρτο με ένα πανί ή ότι άλλο μας κάνει.

Το βούτηρο αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για οτιδήποτε θέλουμε να φτιάξουμε.Λίγο αλεύρι και baking powder φτιάχνουν υπέροχα μπισκότα, ενώ μια καθημερινή συνταγή κέϊκ θα μετατρέψει το γλύκισμα σε space cake.Προσοχή με τις δόσεις διότι αν φάτε πολύ, δύσκολα θα μπορείτε να κουνηθείτε !

Xασίσι


Το χόρτο μπορεί να μετατραπεί σε χασίσι ή χασισέλαιο.Το χασίσι που φτιάχνουμε προέρχεται από συμπίεση φύλλων πλούσιων σε ρητίνη και το λάδι από απόσταξη παπάδων και φύλλων.

Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να βρείτε ένα φυτό κάνναβης.Κόψτε τα φύλλα του (ή και τους παπάδες σε τρίμματα) και περάστε τα μέσα από ένα χωνί.Συμπιέστε και θα βγει ένα κομματάκι βιολογικού χασίς.

Για την δεύτερη διαδικασία τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα αλλά και τα αποτελέσματα πολύ περισσότερο δραστικά.Για το χασισέλαιο υπάρχουν διάφορες συνταγές, εξαρτάται τί ονομάζει ο καθένας χασισέλαιο.Μια απλή διαδικασία, που προϋποθέτει κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις χημείας...


Καλλιέργεια


Η καλλιέργεια κάνναβης είναι η παγκόσμια "μόδα" της εποχής μας.Λες και ήταν συννενοημένο, με το που μπήκε το έτος 2000, σε ολόκληρο τον κόσμο σημειώνεται υπερβολική αύξηση στις οικιακές καλλιέργειες.Όσο και αν φαίνεται παράξενο, προβλήματα με τις ποιότητες έχουν όλα σχεδόν τα δυτικά κράτη.Ο Έλληνας γκρινιάζει για την αλβανική φούντα, ο Αμερικάνος για την μεξικάνικη, κ.ο.κ. Το μαύρο εμπόριο δεν προμηθεύει με αγνό χορταράκι, παρά μόνο με μπάσταρδες ποιότητες που έχουν καλλιεργηθεί "στα γρήγορα".Χρησιμοποιούν δε οι έμποροι, διάφορα φυτοφάρμακα και λιπάσματα τα οποία μετατρέπουν το χόρτο σε "χημεία".

Το Internet είναι κάτι το τεράστιο και άναρχο και άρα λίγο βλαβερό, ειδικά αν είσαι συγγραφέας βιβλίων.Πολλοί "κερατάδες" πιτσιρικάδες σκανάρουν το βιβλίο σου και το διανέμουν δωρεάν στην παγκόσμια κοινότητα.Έτσι και έγινε με σημαντικά βιβλία για την καλλιέργεια της κάνναβης, για καλό δικό μας ! Παράλληλα κυκλοφορεί στην Αμερική, καθώς και σε άλλες χώρες του κόσμου, ένα περιοδικό με το όνομα High Times.Η δημοσιότητα του περιοδικού έχει φτάσει στα ύψη και έχει ως "ιερό στόχο" να "διδάξει" τον κόσμο επί της καλλιέργειας, αν και το ίδιο δεν θα το ομολογούσε ποτέ αυτό.

Δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη ! Ανάγκη αποκοπής από το παράνομο εμπόριο.Ανάγκη για την προσωπική υγεία.Ανάγκη για ένωση με την φύση, μέσω της διαδικασίας καλλιέργειας.Ανάγκη για την επίτευξη της σημαντικότερης αντίληψης επί του θέματος :

Είναι απλά ένα χόρτο ! Γιατί το απαγορεύετε ;


Πώς μπορώ να καλλιεργήσω κάνναβη ;

Λοιπόν, το να καλλιεργήσεις είναι πολύ εύκολο ! Είναι όμως και παράνομο ! Υπάρχει ο κλασσικός τρόπος.Πας σε μια απομακρυσμένη περιοχή και ρίχνεις σπόρους.Αυτός ο τρόπος δεν συνιστάται διότι το πιθανότερο είναι να μην φτάσουν τα φυτά σε μια ηλικία, εξαιτίας αστυνομίας, περίεργων, κτλ.Ο άλλος τρόπος είναι μέσα στο σπίτι.Αυτός είναι ο τρόπος που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο κοινό και με αυτόν θα ασχοληθούμε.

Πρώτο βήμα λοιπόν είναι να βρεις μια πολύ καλή "καβάτζα".Αυτός ο χώρος μπορεί να είναι οτιδήποτε.Μια ντουλάπα, ένα ξύλινο κουτί, το γκαράζ σου, το υπόγειό σου, κ.α. αλλά θα πρέπει να τηρεί βασικές προϋποθέσεις καμουφλάζ.Αυτές είναι :

1) Να μην φαίνεται.Δηλαδή να μην υπάρχουν παράθυρα εκεί κοντά.
2) Να μην μυρίζει.Δηλαδή να μην έχει πρόσβαση σε εξωτερικό περιβάλλον όπου άλλα άτομα, εκτός από σένα, μπορούν να μπουν, να μυρίσουν και να καταλάβουν τι τρέχει.
3) Να μην φαίνεται ότι καλλιεργείς.Δηλαδή η συμπεριφορά σου να μην αλλάξει ιδιαίτερα προς τους γνωστούς σου.Μην πεις σε κανένα ότι το κάνεις και μην βγεις έξω να κερνάς όλους τους φίλους σου με την πρώτη σοδιά.Τέτοια επιπόλαια λάθη φέρνουν την καταστροφή.
4) Οποιαδήποτε άλλη προφύλαξη κρίνεις απαραίτητη.

Δεύτερο βήμα είναι να βρεις τα υλικά.Πήγαινε σε ένα φυτώριο και αγόρασε χώμα για "φυτά εξωτερικού χώρου" που να περιέχει μέσα περλίτη, χούμο και οργανικό λίπασμα (δηλ. κοπριά).Επίσης αγόρασε γλάστρες (ελάχιστη διάμετρος 25 εκ. κανονική διάμετρος 30-40 εκ.) και πιατάκια για κάθε μία από αυτές.

Τρίτο βήμα είναι να αγοράσεις μια λάμπα.Αυτό είναι από τα πιο σημαντικά μέρη της διαδικασίας.Η λάμπα που θα αγοράσεις θα πρέπει να έχει υψηλή απόδοση σε lumens (μονάδα μέτρησης της φωτεινότητας).Μίλαμε για 50.000 lumens ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας.Για να πάρεις μια ιδέα, οι απλές λάμπες φτάνουν μέχρι 3.000-5.000 lumens.Η λάμπα που θα πάρεις πρέπει να είναι ξεχωριστή.Υπάρχουν διάφοροι τύποι.
Οι καλύτερες είναι οι λάμπες νατρίου, που μοιάζουν με σωλήνα.Η καλύτερη από αυτές είναι της Philips και λέγεται Son-Agro που έχει απόδοση 56.000 lumens.Κοστίζει περίπου 10.000 δρχ. και τα υπόλοιπα εξαρτήματα (μετασχηματιστής ή ballast, εκκινητής ή starter, πυκνωτής ή capacitor και ντουί-γίγας) κοστίζουν άλλες 15.000 δρχ.
Εκτός από τις λάμπες νατρίου υπάρχουν οι Metal Halides λάμπες, της Philips πάλι, οι οποίες είναι ελάχιστα φθηνότερες (6.000-8.000 δρχ.) και η απόδοσή τους είναι περίπου 30.000-40.000 lumens.
Τέλος για πραγματικά φτηνή εγκατάσταση μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάμπες φθορίου (όχι Black Lights, πάντως) απόχρωσης λευκού, μπλε, ή και κόκκινου.Από αυτές θα χρειαστείς περίπου 2 λάμπες ανά φυτό (απόδοση στα 4.000 lumens περίπου η μία) αλλά είναι πραγματικά φθηνές (1.000-3.000 δρχ. η μία).
Σημαντικό είναι να ξέρεις πως στην πρώτη φάση τα φυτά θέλουν μπλε φως (δηλαδή φθορίου) ενώ στην δεύτερη φάση θέλουν κίτρινο φως (δηλαδή Metal Halide).Η Son-T-Agro της Philips μπορεί να δρά και στις δύο φάσεις αφού είναι κίτρινη λάμπα με 400 Watt σε αυτές τις συχνότητες, εμπλουτισμένη, όμως, με 30 Watt μπλε φωτός.

Τέταρτο βήμα είναι είναι να βάψεις την καβάτζα σου με λευκό χρώμα και να την καθαρίσεις από βρωμιές κτλ.Έπειτα να εγκαταστήσεις τις λάμπες.Αν χρησιμοποιείς λάμπα νατρίου, πρέπει να την τοποθετήσεις 40 εκ. από την επιφάνεια του χώματος.Αν χρησιμοποιείς Metal Halide πρέπει να την τοποθετήσεις 20-30 εκ. από την επιφάνεια και τέλος αν έχεις λάμπα φθορίου πρέπει να την έχεις 2-5 εκ. πάνω από τα φυτά σου.Στην τελευταία περίπτωση πρέπει κάθε μέρα να τις σηκώνεις για αυτό φρόντισε να φτιάξεις έναν μηχανισμό που θα μπορείς να το κάνεις με ευκολία (το καλύτερο είναι μια τροχαλία για αυτή την δουλειά).

Πέμπτο βήμα είναι να ενώσεις τα ηλεκτρικά της λάμπας μέσα στην καβάτζα σου, να τοποθετήσεις τις γλάστρες και ίσως και κάποιο ανεμιστηράκι.

Έκτο βήμα είναι να τοποθετήσεις, μέσα σε ένα κουτάκι, ένα κομμάτι βαμβάκι βρεγμένο.Μέσα στο βαμβάκι βάλε 5-6 σπόρους.Τοποθέτησε το κουτάκι με το βαμβάκι σε σκιερό μέρος.Σε λίγες μέρες θα ανοίξουν οι σπόροι και θα βγει το πρώτο ριζάκι.Τότε σκάψε μια τρύπα 2-3 εκ. στις γλάστρες και ρίξε ΈΝΑ σπόρο σε ΚΑΘΕ γλάστρα που έχεις.

Το φυτό περνάει δύο φάσεις.Πρώτα μεγαλώνει και έπειτα ανθίζει.Στην πρώτη φάση θα έχεις τις λάμπες 24 ώρες το 24άρο αναμμένες.Όταν το φυτό φτάσει στο ύψος που το θες (1-2 μήνες) αλλάζεις το χρόνο φωτισμού, σε 12 ώρες αναμμένες και 12 ώρες σβηστές.Αγόρασε ένα χρονοδιακόπτη για να είσαι σίγουρος.Μόλις μπει σε αυτή τη φάση θα αρχίζει να ανθίζει (1-2 μήνες) και σε λίγο καιρό θα έχεις φούντες.Αν κάποια άλλη γλάστρα περιέχει αρσενικό φυτό, ξερίζωσέ το.Με αυτό τον τρόπο τα θυληκά φυτά δεν θα περιέχουν σπόρια !

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι να ποτίζεις τα φυτά και να εξαερώνεις την καβάτζα σου, αν δεν έχεις βάλει ανεμιστηράκι για σωστότερο εξαερισμό.Το πότισμα γίνεται κάθε 2-3 μέρες και η εξαέρωση κάθε μέρα από λίγα λεπτά.


Αφου εχεις κανει τα παραπανω το φυτο σου θα αρχισει να βγαζει ανθους περιπου τελη του 2ου-3ου μηνα του, το πως θα φαινεται ειναι καπως ετσι :

1 σχόλιο:

tsosmi είπε...

Aderfe kalispera... pesan sta xeria mou kati sporoi... giro stous 6-7... kai thelo na kaliergisoo.. prepei oposdipote na tous val ose esoteriko xoro ?? i mporo kai se eksoterik ose glastrak isto mpalkoni mou... meno psila den mpori na di kaneis apo giro... kai to mpalkoni ine mono diko mou.. opote mporo na kanw oti thelw... mporo na kaliergiso kai ekso lipon kai an nai pia i diadikasia ??